Зелене підприємництво – один з основних елементів інноваційного розвитку країни - Жорнокуй, Юрій Михайлович; Zhornokui, Yurii (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2025)
Наукова робота присвячена дослідженню актуальних питань напрацювання концептуально-правових засад зеленого підприємництва в контексті інноваційного розвитку України, що дозволить мінімізувати споживання енергетичних ресурсів з огляду на їх значний дефіцит, що сприятиме формуванню здорового суспільства та стану природного середовища. Наведене зумовлює розробку плану заходів, що містили б розробку та впровадження зелених технологій (відновлюваних джерел енергії, управління відходами, зменшення вуглецевого забруднення тощо); застосування інноваційних методів енергозбереження та енергоефективних будівельних матеріалів (утеплювачів з високою теплопровідністю, систем енергозбереження тощо).
Green entrepreneurship – one of the key elements of innovative development in the country
Keywords: зелене підприємництво; інвестиції; технології; захист прав; відповідальність; green entrepreneurship; investments; technologies; protection of rights; responsibility; 10.37772/978-617-7806-65-2