Модернізація спеціального вантажно-перевантажувального комплексу на базі козлового крана з грейферним захоплювачем - Новіков, Дмитро Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об'єкт дослідження – процес зупинки козлового крана з грейферним захоплювачем. Предмет дослідження – спеціалізований вантажно-перевантажувальний комплекс на основі козлового крана з грейфером. Мета роботи – підвищення ефективності функціонування козлового грейферного крану за допомогою впровадження більш досконалого грейферного пристрою. У кваліфікаційній роботі розглядаються питання, пов'язані з вибором відповідного типу грейфера, його головними технічними розрахунками (гідроциліндри, гідросистема, сили, що діють під час роботи та інші фактори). Розраховано економічний ефект від експлуатації цього комплексу. Висвітлено питання охорони праці та заходи безпеки під час експлуатації комплексу в умовах надзвичайних ситуацій.
Keywords: гідросистема; вантажно-перевантажувальний комплекс; грейферний пристрій; гідроциліндр; гальмо; економічний ефект; міцність; охорона праці