Проєктування стрічкового конвеєра для транспортування вугілля в шахтних умовах - Заболотний, Олександр Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – шахтний скребковий конвеєр типу СП 334. Мета роботи – проектування шахтного конвеєра типу СП 334. Метод дослідження – аналітично–графічний. Виконано огляд конструкцій конвеєрів, вітчизняного та закордонного виробництва. Провели значну кількість досліджень з аналізу основних аспектів, визначили технічні переваги та недоліки, та спроектували скребковий конвеєр. Вдосконаленя тягового органу може забезпечити більш ефективний транспорт матеріалів та підвищити продуктивність виробництва, зменшити ризик зносу та поломок, що підвищує надійність конвеєра. Розділ охорони праці належну увагу приділяє створенню нормальних і безпечних умов праці, а також до санітарно–гігієнічних норм. Охорона праці є важливою частиною будь–якого проекту та сприяє забезпеченню безпеки працівників та виробництва загалом. Обчислено економічний ефект від впровадження у виробництво конвеєра. Визначено собівартість виробництва.
Keywords: конвеєр; конструкція; міцність; продуктивність; економічна ефективність; безпека