Автоматизована конструкторсько-технологічна підготовка ремонту ступінчатих валів на спеціалізованій дільниці машинобудівного підприємства - Журавель, Дмитро Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Виконаний аналіз систем автоматизованої конструкторсько-технологічної підготовки виробництва. Встановлено, що підвищення ефективності процесів відновлення устаткування в умовах машинобудівного підприємства можливе за рахунок автоматизації проектування технологічних процесів відновлення деталей машинобудівного устаткування з використанням спеціалізованих модулів САПР ТП та за рахунок створення інформаційної автоматизованої системи керування технічним обслуговуванням і ремонтом машинобудівного устаткування, інтегрованої у загальну систему керування підприємством. Розроблений типовий технологічний процес відновлення ступінчастого валу і визначений перелік та кількість технологічного устаткування, потрібного для виконання технологічного процесу. Визначені загальні параметри спеціалізованої ділянки машинобудівного підприємства, на якій виконується ремонт та відновлення типових деталей устаткування.
Keywords: автоматизація проектування; відновлення; машинобудівне підприємство; устаткування; спеціалізована ділянка; ступінчастий вал; технологічний процес