Дослідження ефективності комплексного іонного азотування для модифікації сталі - Соболь, О. В.; Шевченко, С. М.; Протасенко, Т. О.; Соболь, О. В.; Шевченко, С. М.; Протасенко, Т. А.; Sоbоl, O. V; Shevchenko, S. M.; Рrotasenko, T. O. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2018)
Надано експериментальні результати впливу процесу комплексного іонного азотування за різними режимами на глибину азотованого шару. Визначено структурні особливості поверхневих та приповерхневих шарів сталі та характер розподілу мікротвердості по перерізу деталі. Встановлено, що технологія комплексного іонного азотування для модифікації сталі за рахунок глибинного азотування є ефективною та заслуговує впровадження й розвитку.
Исследование эффективности комплексного ионного азотирования для модификации стали
Investigation of efficiency of complex ion nitriding for steel modification
Keywords: іонне азотування; комплексна обробка; дифузія; глибина зміцнення; твердість; дифракційні спектри; ионное азотирование; комплексная обработка; диффузия; глубина упрочнения; твердость; дифракционные спектры; ion nitriding; complex processing; diffusion; depth of action; hardness; diffraction spectra; 621.723