Розрахунок параметрів електричного двигуна з аксіальним магнітним потоком як виконавчого органу автомобільних систем - Нечаус, Андрій Олександрович; Nechaus, Andrii (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У статті викладено результати розробки електричного двигуна з аксіальним магнітним потоком з постійними магнітами та друкованими обмотками, призначеного для використання як виконавчого механізму автомобільних систем. Наведено пропоновану конструкцію такого двигуна, результати розрахунків параметрів друкованої статорної обмотки, збірки постійних магнітів, а також його основних параметрів. На підставі порівняння отриманих результатів з параметрами прототипу електричного двигуна традиційної конструкції, визначено доцільність впровадження електричних двигунів з аксіальним магнітним потоком у електромеханічні виконавчі системи автомобільного транспорту.
Calculation of the parameters of an axial flux motor as an actuator of automotive systems
Keywords: електричний двигун з аксіальним магнітним потоком; електричний двигун з постійними магнітами; електричний двигун з друкованими обмотками; збірка Хальбаха; автомобільне обладнання; axial flux motor; permanent magnet motor; printed circuit board motor; Halbach-array; automotive equipment; 621.313; 10.30977/VEIT.2024.25.0.3