Вдосконалення колісного трактора тягового класу 50 кН - Орлов, Василь Васильович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У дипломній роботі проведено дослідження розпушувача на базі колісного трактора тягового класу 50кН. Предмет дослідження - вдосконалення розпушувача на базі колісного трактору. Мета роботи - модернізація колісного трактору з метою проектування розпушувача. Метод дослідження – комп’ютерне моделювання, теоретичні дослідження робочого процесу. Проведено огляд конструкцій вітчизняних та зарубіжних розпушувачів. Визначено основні переваги, недоліки та напрямки розвитку розпушувачів. На основі проведеної роботи запропонована нова конструкція розпушувача на базі колісного трактора. Розроблено комп'ютерну модель робочого обладнання розпушувача. В роботі проведено розрахунки, що підтверджують надійність і працездатність конструкції. В розділ охорони праці приведено заходи по створенню нормальних та нешкідливих санітарно-гігієнічних норм праці та заходи по забезпеченню безпечних умов праці.
Keywords: розпушувач; трактор; конструкція; міцність; продуктивність; робочий орган