ТЕОРЕТИЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ РОБОЧОГО ЦИКЛУ БІОДИЗЕЛЬНОГО ДВИГУНА - Лєвтєров, А. М.; Авраменко, А. Н.; Савицький, В. Д.; Левтеров, А. М.; Савицкий, В. Д.; Lyevtyerov, А.; Avramenko, A.; Savyts’kyy, V. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2016)
Наведено результати порівняльного аналізу розрахункових індикаторних показників робочого циклу дизеля за використання мінерального і сумішевого біодизельного палива. Визначено причини зниження термодинамічної ефективності циклу та покращення екологічних характеристик біодизельного двигуна порівняно з дизелем, що працює на традиційному паливі.
ТЕОРЕТИЧЕСКИЕ ИССЛЕДОВАНИЯ РАБОЧЕГО ЦИКЛА БИОДИЗЕЛЬНОГО ДВИГАТЕЛЯ
THEORETICAL INVESTIGATION OF THE BIODIESEL ENGINE CYCLE
Keywords: дизельний двигун; біодизельне паливо; розрахунок; робочий цикл; індикаторні показники; характеристика виділення теплоти; швидкість тепловиділення; дизельный двигатель; биодизельное топливо; расчет; рабочий цикл; индикаторные показатели; характеристика выделения теплоты; скорость тепловыделения; the diesel engine; biodiesel fuel; calculation; duty cycle; indicator parameters; characteristic of heat release; heat release rate; 621.436