Проектування грейферу мостового крану вантажопідйомністю 5 т - Кущинський, Олег Едуардович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт проектування - мостовий грейферний кран вантажопідйомністю 5 т. Мета роботи - модернізація грейферного крану. Тему проекту присвячено актуальному питанню проектування мостового грейферного крана, призначеного для перевантаження сипучих матеріалів. Застосування такої машини зменшує об’єм важких ручних операцій і сприяє різкому зросту продуктивності праці. В проекті в повному обсязі виконано всі необхідні розділи, детально розраховані всі механізми крана. Розрахунки в економічній частині підтверджують переваги запропонованої конструкції мостового грейферного крана перед існуючим конструкціями кранів.
Keywords: БДМ; мостовий кран; грейфер; продуктивність