Розробка системи вимірювання кількості палива в баку транспортного засобу - Клименков, Роман Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Мета роботи: синтез методу вимірювання кількості палива в баку. Об’єкт роботи: вимір кількості палива в баку. Предмет роботи: статистичний аналіз витрати палива. Проведено аналіз існуючих систем, що дозволяють проводити вимірювання кількості палива в баку. Побудована структурна схема системи визначення розходу пального двигуном. Розглянуті характеристики гідрооб’ємніх датчиків виміру витрат пального. Розглянуті характеристики ультразвукових датчиків виміру розходу пального. Розглянуті методи безпосереднього вимірювання рівня палива в баку. Проаналізовані способи встановлення вимірювальної системи в паливну систему транспортного засобу. Обґрунтована розробка мікроконтролерної системи вимірювання кількості палива в баку з фільтрацією керуючих сигналів. Результати дипломної роботи бакалавра можуть бути використані як у навчальному процесі, так і у виробничій діяльності.
Keywords: гідрооб’ємний датчик; кількість палива; статистичний аналіз; мікроконтролерна система; фільтрація сигналу