Методичні вказівки до самостійної роботи з дисципліни «Макроекономіка» для студентів галузі знань 05 «Соціальні та поведінкові науки» спеціальності 051 «Економіка» та галузі знань 07 «Управління та адміністрування» спеціальностей 076 «Підприємництво та торгівля» та 071 «Облік і оподаткування» - Нестеренко, В. Ю. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Навчальна дисципліна «Макроекономіка» належить до циклу обов’язкових дисциплін підготовки фахівців галузі знань 05 «Соціальні та поведінкові науки» спеціальності 051 «Економіка» та галузі знань 07 «Управління та адміністрування» спеціальностей 076 «Підприємництво та торгівля» та 071 «Облік і оподаткування». Мета вивчення навчальної дисципліни - формування у студентів знань про механізм функціонування національної економіки на основі макроекономічних теорій, концепцій, моделей, обґрунтованих світовою та вітчизняною наукою та апробованих економічною практикою. По завершені вивчення дисципліни студенти повинні: знати: ключові положення макроекономічних теорій, що лежать в основі макроекономічної науки; систему макроекономічних показників; базові моделі макроекономічної рівноваги; механізми фіскальної, монетарної, соціальної та зовнішньоекономічної економічної політики; вміти: обчислювати основні макроекономічні показники; аналізувати макроекономічні результати функціонування та розвитку національної економіки; оцінювати ефективність економічної політики держави.
Keywords: макроекономіка; національна економіка; макроекономічна рівновага; товарний ринок; грошовий ринок; macroeconomics; national economy; macroeconomic balance; commodity market; money market