Технологія та організація робіт з будівництва ділянки автомобільної дороги ІІІ категорії «Під’їзд до населенного пункту Лісове» довжиною 13,7 км в Кіровоградській області - Самко, Олександр Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Під час виконання кваліфікаційної роботи було проаналізовано кліматичні умови району будівницва, побудовано дорожньо-кліматичний графік. Розраховані загальні об'єми земляних робіт для будівництва земляного полотна. Розраховані обсяги робіт і потреба матеріалів, визначені мінімальні змінні темпи будівництва. Розроблені калькуляції на кожен вид будівельних робіт. Запроєктовані технологічні схеми по влаштуванню земляного полотна з транспортуванням ґрунту з кар’єру в насип, а також на влаштування шарів дорожнього одягу з ґрунту укріпленого цементом, рядового щебню, чорного щебню. наведені вимоги по контролю якості робіт.
Keywords: район будівництва; характеристики ґрунту земляного полотна; земляне полотно; цементогрунт; чорний щебінь; дорожній одяг; покриття; контроль якості робіт