Мехатронні та телематичні системи автомобіля - Мигаль, В. Д. (My University, 2017)
Узагальнені досягнення науки і практики щодо автомобільної мехатроніки та телематики. Розглянуто: сигнали і датчики мехатронних об’єктів керування автомобіля; обробка і перетворення сигналів; модулі та складові мехатронних систем - приводи та виконавчі органи, мікропроцесорні пристрої і системи, мікроконтролери, блоки керування систем автомобіля. Описані мехатронні системи двигуна внутрішнього згоряння автомобіля, трансмісії, підвіски, рульового керування, гальмівної системи, освітлення та сигналізації, бортові телематичні системи діагностування, інформаційних і телекомунікаційних послуг в технічній експлуатації автомобілів. Навчальний посібник розрахований на підготовку докторів філософії та магістрів технічних навчальних закладів автотранспортного спрямування, проектувальників та спеціалістів з експлуатації транспортних засобів.
Keywords: автомобільна мехатроніка; телематика; мехатронні об’єкти керування автомобіля; мехатронні системи; блоки керування систем автомобіля; мехатронні системи двигуна внутрішнього згоряння автомобіля; бортові телематичні системи діагностування; технічна експлуатація автомобілів; 629.33