Підвищення безпеки дорожнього руху на ділянці дороги М-27 - Великий, Олександр Костянтинович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета дослідження: підвищення безпеки дорожнього руху на дорозі загального користування. Об’єкт дослідження – дорожній рух на автомобільній дорозі. Предметом дослідження є показники безпеки дорожнього руху. Методи дослідження: аналіз літературних джерел, метод визначення підсумкового коефіцієнта аварійності, метод визначення коефіцієнта безпеки, розрахунки параметрів розташування дорожніх знаків. У роботі для усіх ділянок дороги було визначено значення підсумкового коефіцієнта аварійності та значення коефіцієнта безпеки, за якими обрано найбільш небезпечні ділянки дороги. Запропоновані заходи по підвищенню безпеки дорожнього руху. Рекомендації з впровадження: результати, що отримані у дипломній роботі, можуть бути рекомендовані до застосуванні при реконструкції та ремонті ділянки автомобільної дороги, що досліджувалася.
Keywords: організація дорожнього руху; автомобільна дорога; безпека дорожнього руху