Дослідження перетворювачів напруги для швидкої зарядки електричних транспортних засобів - Жерьобкін, Володимир Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета дослідження: визначення ефективних методів заряджання літій-іонних акумуляторних батарей електромобілів за рахунок дослідження перетворювачів напруги для швидкої зарядки електричних транспортних засобів. Об’єкт роботи: процес швидкої зарядки електричних транспортних засобів. Предмет дослідження: схемні рішення побудови перетворювачів напруги для швидкої зарядки електричних транспортних засобів. Дипломна робота присвячена дослідженню перетворювачів напруги для швидкої зарядки електричних транспортних засобів. Проведений аналіз систем зарядки електромобілів, визначена актуальність дослідження, проведений огляд літературних джерел за тематикою дослідження, проаналізовані стандарти та рівні зарядки електромобілів. Проведено досконале дослідження перетворювачів напруги для швидкої зарядки електричних транспортних засобів, а саме: двонаправлених та однонаправлених AC/DC перетворювачів, двонаправлених та однонаправлених ізольованих DC/DC перетворювачів, а також неізольованих DC/DC перетворювачів. Проведено дослідження системи керування DC/DC перетворювачем для швидкої зарядки електромобілів. Розглянути технології транспортний засіб – мережа V2G та транспортний засіб – будинок V2H. Розглянути питання охорони праці. За результатами дослідження сформульовані висновки.
Keywords: акумуляторна батарея; зарядна станція; електричний транспортний засіб; електромобіль; система заряду; перетворювач напруги; система керування