Проект СТО з розробкою дільниці по обслуговуванню гальмівної системи легкових автомобілів - Кононенко, Віталій Григорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об'єкт дослідження - станція технічного обслуговування автомобілів. Мета дослідження - проєктування відділення з технічного обслуговування та ремонту гальмівної системи на СТО. Метод дослідження – теоретичний аналіз і розрахунок експлуатаційних показників роботи станції. У межах кваліфікаційної роботи розроблено СТО для легкових автомобілів із спеціалізованим відділенням для обслуговування та ремонту гальмівної системи. Визначено обсяги робіт, здійснено розрахунок необхідної кількості персоналу, дільниць, а також площ виробничих приміщень. Складено технологічні інструкції з діагностики, технічного обслуговування, демонтажу, монтажу, розбирання, складання та ремонту гальмівної системи автомобіля Hyundai i30. Проведено огляд та аналіз наявного обладнання, обрано відповідне пристосування для заміни гальмівної рідини. Також розроблено заходи щодо забезпечення безпеки життєдіяльності у відділенні технічного обслуговування та ремонту ходової частини.
Keywords: організація ТО І Р; гальмівна система; технологічні інструкції; Hyundai I30; діагностика; ремонт; гальмівні колодки; гальмівні магістралі; стенд; суппорт