Управління зовнішньоекономічною діяльністю банківських установ - Бобошко, Анастасія Сергіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єктом дослідження є процес управління зовнішньоекономічною діяльністю банківських установ. Метою нашого дослідження є формування ефективного механізму управління зовнішньоекономічної діяльністю банківських установ та розробка заходів щодо оптимізації управління зовнішньоекономічної діяльності ПАТ «БАНК ВОСТОК». Предметом дослідження є теоретико-методичні підходи та практичні за- сади процесу управління зовнішньоекономічною діяльністю банківських установ як основи для формування ефективного механізму його здійснення та практич- на його реалізація на прикладі ПАТ «БАНК ВОСТОК». У процесі дослідження були використані методи: порівняльний економічний аналіз, методи статистичної обробки даних; фундаментальний аналіз фінансового середовища бізнесу; експертного спостереження; порівняння та групування; статистичні методи; методи та моделі прогнозування; маркетинговий метод. У роботі було визначено економічну сутність зовнішньоекономічної діяльності банківських установ; узагальнені підходи до класифікації банківської діяльності; уточнені нормативно-правове забезпечення управління ЗЕД банків; розроблено механізм управління зовнішньоекономічної діяльністю банківських установ. Обґрунтовані в кваліфікаційної роботі пропозиції щодо вдосконалення процесу управління зовнішньоекономічної діяльністю ПАТ «БАНК ВОСТОК» є ефективними для фінансових установ України й можуть бути практично застосовані в їх діяльності.
Keywords: банківська установа; зовнішньоекономічна діяльність; механізм; комплаєнс; акредитив; SWIFT; SWОТ-аналіз