Дослідження довговічності кранового канату - Коваль, Станіслав Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В кваліфікаційній роботі було проведено дослідження факторів, які впливають на довговічність канатів, отримано розрахунок допустимих кутів відхилення канату з блоку при роботі механізму підйому, проведено дослідження впливу натягнення каната і діаметру канатного блоку на допустимий кут відхилення. В кваліфікаційній роботі було обчислено економічний ефект від впровадження у виробництво проведеного дослідження. Розроблено заходи з охорони праці при експлуатації козлових кранів в надзвичайних ситуаціях.
Keywords: канат; довговічність; козловий кран; безпека; продуктивність; економічна ефективність