ВИЗНАЧЕННЯ РЕАКЦІЙ ҐРУНТУ І ВЕЛИЧИНИ ВІДХИЛЕННЯ ВІД ОСІ РУХУ ПРИ ЙОГО ПРОКОЛІ АСИМЕТРИЧНИМ НАКОНЕЧНИКОМ - Кравець, С. В.; Супонєв, В. М.; Балесний, С. П.; Супонев, В. Н.; Балесный, С. П.; Kravets, S.; Suponev, V.; Balesniy, S. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2017)
Під час проколу ґрунту часто виникає необхідність змінювати траєкторію руху. Запропоновано аналітичний спосіб визначення реакцій ґрунту і величини відхилення від прямолінійного руху робочого органа з асиметричним наконечником, який може бути використаний для керування траєкторією під час проколу.
ОПРЕДЕЛЕНИЕ РЕАКЦИЙ ГРУНТА И ВЕЛИЧИНЫ ОТКЛОНЕНИЯ ОТ ОСИ ДВИЖЕНИЯ ПРИ ЕГО ПРОКОЛЕ АСИММЕТРИЧНЫМ НАКОНЕЧНИКОМ
DETERMINING SOIL REACTIONS AND THE VALUE OF DEVIATION FROM A LINEAR TRAJECTORY OF ASYMMETRICAL SOIL THRUST WORKING BODY
Keywords: математична модель; безтраншейна технологія; статичний прокол ґрунту; інженерні комунікації; проколююча головка; горизонтальна свердловина; установка; математическая модель; бестраншейная технология; статический прокол грунта; инженерные коммуникации; прокалывающая головка; горизонтальная скважина; установка; mathematical model; trenchless technologies; communication; horizontal well; soil thrust boring head; soil thrust boring plant; 624.132.3