Застосування цементобетонну підвищеної довговічності під час проведення ремонтних робіт автомобільної дороги М-06 Київ – Чоп на ділянці км 129 + 600 – км 151 + 730 в Житомирській області - Скурковський, Владислав Вітольдович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі проаналізовано результати обстеження ділянки автомобільної дороги М-06 Київ – Чоп на км 129 + 600 – км 151 + 730 та виявлено ряд недоліків на правому проїзді, таких як: сітки тріщин, ями, вибоїни, відсутність зчепленості герметизованої мастики в швах лущення, зруйнованість кромки. Були проведені лабораторні дослідження і випробування кернів взятих на дорозі. Проаналізовано способи підвищення довговічності цементного бетону за допомогою добавок. Запропонована технологія виробництва цементобетонної суміші з додаванням добавок. Виконано техніко-економічне порівняння двох варіантів МДЗ з будівництва цементобетонного покриття. Розроблена калькуляція та технологічна карта будівництва цементобетонного покриття комплектом машин. Наведено вимоги контролю якості робіт по влаштуванню цементобетонного покриття.
Keywords: умови будівництва; ділянка дороги; смуга руху; модифікатори; технологія; дорожній одяг; контроль якості робіт