Технологічні аспекти виготовлення щебенево-мастикових асфальтобетонних сумішей та роль різних стабілізуючих добавок в формуванні властивостей бетону - Щербаков, Андрій Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
В дипломній роботі розглянуто питання технології введення целюлозної добавки для утримування бітуму у щебенево-мастиковій асфальтобетонній суміші та структурування і утворення мінерального скелета у щебенево-мастиковому асфальтобетоні. За рахунок цього поліпшується однорідність та стійкість суміші під час її транспортування та укладання, а також збільшується шорсткість покриття, підвищується стійкість по відношенню до впливу шкідливих факторів, що пов’язані з рухом транспорту і несприятливими кліматичними умовами.
Keywords: бітумоутримуюча стабілізуюча добавка; бітумоутримуюча здатність; стікання; технологія; щебенево-мастикова асфальтобетонна суміш; щебенево-мастиковий асфальтобетон