Автомобільний двигун потужністю 50 кВт на базі двигуна 4Ч 10,5/12. Частина 1. Дослідження застосування біодизельного палива в дизельних двигунах - Ковтун, Віктор Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У кваліфікаційній роботі бакалавра спроектовано дизельний двигун потужністю 50 кВт. Проведено тепловий розрахунок, динамічний розрахунок, розрахунок на міцність основних деталей двигуна. В спеціальній частині проаналізовано використання водовугільних суспензій як нового типу палива для зменшення питомої витрати палива. Проведено економічне обґрунтування модернізації двигуна. Розглянуто питання безпеки функціонування підприємства під час виробництва двигунів.
Keywords: потужність; питома витрата палива; нові види палива; економічний ефект