Удосконалення бульдозера Т-180 класу 150 кН шляхом оснащення відвалу бічними секціями - Рутковський, Віталій Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – робочий процес дреноукладача. Мета роботи – розробка питання по вдосконаленню привода робочих органів екскаватора дреноукладача ЕТЛ-130, з метою підвищення ефективності його роботи. Метод дослідження – аналіз роботи робочого обладнання дреноукладача. У дипломному проекті розглядається процес створення робочого обладнання для безперервної розробки ґрунту. Спроектовано ланцюгове робоче обладнання підвищеної мобільної здатності, яке оснащене гідроприводом та встановлено на бульдозері, що робить землерийну машину – універсальною та технологічно ефективною, завдяки спроможності виконання як бульдозерних операцій так і екскаваційних. Виконаний основний розрахунок базової машини, до якої приєднується пропонована установка. Виконано розрахунок робочого агрегату, його приводу, та розрахована повна гідрофіксація усіх приладів обладнання.
Keywords: бульдозер; робоче обладнання; проектування; ефективність