Дослідження автомобільного крісла з електроприводом для людей з інвалідністю - Іванов, Ігор Федорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета роботи: проведення аналізу існуючих рішень та функціоналу в автотранспортній техніці для людей з інвалідністю та розробка автомобільного крісла з електроприводом для функції обертання. Об’єкт роботи: процес обертання автомобільного крісла. Предмет роботи: автомобільне крісло з електроприводом для функції обертання. Проведено аналітичний огляд існуючих рішень та функціоналу в автотранспортній техніці для людей з інвалідністю. Досліджено автомобільні крісла з електроприводом. Запропоновано технічне рішення автомобільного крісла з електроприводом для функції обертання для людей з інвалідністю. Виконано розрахунок механічної характеристики електроприводу для функції обертання автомобільного крісла.
Keywords: автомобільні крісла; електропривод; люди з інвалідністю; обертання крісла; двигун постійного струму; механічна характеристика електроприводу