Моделювання множини дефектів полімерних виробів із застосуванням технологій цифрових двійників в процесах FDM-друку з модифікуванням електромагнітним полем - Яременко, Владислав Євгенійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В кваліфікаційній роботі виконується підвищення якості полімерних виробів застосуванням технологій цифрових двійників в процесах FDM-друку з модифікуванням електромагнітним полем. Об'єкт дослідження – ресурсозберігаючі адитивні технології виробництва і ремонту машин. Предмет дослідження – моделювання множини дефектів полімерних виробів застосуванням технологій цифрових двійників в процесах FDM-друку з модифікуванням електромагнітним полем. Задачі дослідження: – виконати аналіз досягнутого рівня застосування адитивних технологій, можливостей існуючих методів 3D-друку та матеріалів, що можуть бути застосовані для автоматизованого виробництва і ремонту машин; – провести експериментальні дослідження підвищення якості полімерних виробів застосуванням візуально-оптичного контролю в цифрових двійниках для процесів FDM-друку з модифікуванням електромагнітним полем. Рішення даної проблеми відкриє можливості для виробництва і ремонту деталей машин на основі FDM-друку, забезпечить значне підвищення ефективності машинобудівних і машиноремонтних підприємств.
Keywords: технологія; міцність; FDM-друк; множина дефектів; цифровий двійник; модифікування; вироб; полімерний матеріал; модифікування електромагнітним полем