Вплив параметрів електролізу на функціональні властивості композиційних електролітичних покриттів - Ненастіна, Тетяна Олександрівна; Nenastina, Tetiana (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Обговорюються функціональні властивості композиційних електролітичних покриттів Co-Мо-WOх, Co-W-ZrO2, Co-Мо-ZrO2, осаджених в гальваностатичному режимі з пірофосфатно-цитратних електролітів. Доведено вплив температури кислотності електроліту на мікротвердість покриттів. Встановлено, що вміст тугоплавких металів не впливає на мікротвердість покриттів кобальту з такими металами, проте виявлено таку залежність від умов електроосадження.
Effect of electrolysis parameters on the functional properties of composite electrolytic coatings
Keywords: електролітичні композиційні покриття; мікротвердість; функціональні властивості; морфологія поверхні; кобальт; важкотопні метали; electrolytic compositional coatings; microhardness; functional properties; surface morphology; cobalt; refractory metals; 621.357; 10.30977/BUL.2219-5548.2022.98.0.71