Підвищення ефективності перевезення хлібобулочних виробів ТОВ «Криворіжхліб» м. Кривого Рогу - Лакіна, Маргарита Володимирівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У роботі розглядаються питання підвищення ефективності процесу доставки хлібу, що дозволить мінімізувати транспортні витрати та підвищити ефективність використання рухомого складу. Критерієм ефективності в роботі представлено собівартість перевезень вантажів на розвізних маршрутах. Для досягнення поставленої мети в роботі проаналізовано існуючу організацію перевезень вантажів та існуючі маршрути перевезення, обрано ефективний рухомий склад для виконання перевезень, розраховано техніко-експлуатаційні показники на автомобільному підприємству, потрібну кількість автотранспортних засобів та проведено аналіз отриманих результатів. Для побудови мaршрутів використовувався метод Кларка-Райта. Мaршрути перевезення вaнтaжу характеризуються мінімальними витрaтaми.
Keywords: собівартість перевезень; маршрути доставки; технікоексплуатаційні показники; розвезення