Спосіб захисту водія від електромагнітних випромінювань в салоні електромобіля - Кравцов, Михайло Миколайович; Нікітін, Станіслав Петрович; Бажинов, Олексій Васильович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Спосіб захисту водія від електромагнітних випромінювань в салоні електромобіля включає створення в салоні електромобіля обмеженого захисного простору, за яким обладнують внутрішню поверхню салону гнучкою захисною тканиною з відбиваючими та поглинаючими електромагнітні випромінювання елементами у вигляді металевих сіток з мідних та зі сталевих ниток та гнучкої основи з вуглецевмісного поглинаючого матеріалу. Основні джерела електромагнітних випромінювань розміщують ззовні обмеженого захисного простору салона. При цьому в салоні електромобіля на робочому місці водія створюють додатковий захисний простір у вигляді плаща-намету з екрануючої тканини, до складу якої включають металізовані волокна, та основи з вуглецевмісного поглинаючого матеріалу.
Keywords: електромагнітні випромінювання; електромобіль; захист водія