Аналіз методів технічної діагностики автомобіля з альтернативною силовою установкою - Погорелов, Євгеній Іванович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Актуальність роботи. У різних країнах світу працюють над створенням та впровадженням альтернативних видів палива для автомобілів. Як альтернативні джерела енергії в автомобільній галузі можуть бути використані електрична енергія і водень. Перевага автомобілів на водню та електричній енергії полягає в тому, що вони не виділяють в атмосферу відпрацьованих газів і шкідливих речовин. Мета роботи – Розвиток методів технічної діагностики автомобіля з альтернативною силовою установкою шляхом аналізу їх основних схем та характеристик. Предмет дослідження – процес експлуатації автомобілів з альтернативною силовою установкою.. Об’єкт дослідження – конструктивні схеми автомобілів з альтернативною силовою установкою, способи їх експлуатації та діагностування. Методи дослідження – аналіз та синтез основних характеристик та схем автомобілів з альтернативною силовою установкою, класифікація таких автомобілів, вивчення діагностичних параметрів. Задачі роботи: 1 Виконати аналіз основних характеристик та схем автомобілів з альтернативною силовою установкою; 2 Розробити класифікацію автомобілів з альтернативною силовою установкою; 3 Провести аналіз основних властивостей автомобілів з альтернативною силовою установкою; 4 Визначити основні заходи контролю за технічним станом автомобілів з альтернативною силовою установкою.
Keywords: АВТОМОБІЛЬ; АЛЬТЕРНАТИВНА СИЛОВА УСТАНОВКА; ПАЛИВНІ ЕЛЕМЕНТИ; ЕЛЕКТРОДВИГУН; АКУМУЛЯТОР; ЖИВЛЕННЯ; ДІАГНОСТИКА