Об’ємні гідроприводи для машин технічного обслуговування аеродромів та літаків - Аврунін, Г. А.; Кириченко, І. Г.; Пімонов, І. Г.; Резніков, О. О.; Шевченко, В. О.; Щербак, О. В.; Avrunin, Hryhoriy Avramovich; Kirichenko, Ihor Georgiyovych; Pimonov, Ihor Georgiyovych; Reznikov, Oleksandr Oleksandrovych; Shevchenko, Valery Oleksandrovych; Shcherbak, Oleg Vitaliyovych (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Представлені номенклатура і основні технічні характеристики машин для технічного обслуговування аеродромів та літаків. Розглянуті принципові схеми застосування об’ємних гідроприводів в тракторах та мобільних підйомниках з робочими платформами як базових для цієї галузі, зокрема застосуванняо б’ємних гідроприводів в трансмісіях, технологічному обладнанні та керуванні мобільними машинами. Приведені типорозмірні ряди аксіальнопоршневих та шестеренних гідромашин, гідророзподільників, гідростанцій та комплектних гідроприводів. Дана оцінка технічного рівня гідропристроїв. Особу увагу приділено розробкам вітчизняних підприємств. Монографія розрахована на фахівців з об’ємного гідропривода, аспірантів і студентів-магістрів.
Volume hydraulic drives for airfield and aircraft maintenance machines
Keywords: аеродромне обладнання; машини для підігріву авіаційних двигунів і повітря; авіатрактори; стенди для перевіки функціонування гідравлічних систем; пересувні засоби діагностики та ремонту; спеціальні автомобілі для комерційного обслуговування літальних апаратів; машини для комплексного обслуговування побутової техніки; авіаційне обладнання; засоби обслуговування; airfield equipment; machines for heating aircraft engines and air; aircraft tractors; stands for checking the functioning of hydraulic systems; mobile means of diagnostics and repair; special vehicles for the commercial maintenance of aircraft; machines for comprehensive maintenance of household equipment; aircraft equipment; means of maintenance; 62-82(075.8)