Дослідження особливостей застосування статистично-економічних методів оцінювання стану та перспектив розвитку підприємств готельно- ресторанного бізнесу України - Стригуль, Л. С.; Strygul, Larysa (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2017)
Предметом дослідження є сучасні тенденції застосування методів статистико-економічного аналізу стану та прогнозування діяльності підприємств готельно-ресторанного бізнесу. Мета дослідження полягає в аналізі, теоретичному узагальненні та систематизації підходів до оцінювання тенденцій розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства України. Методологічною основою дослідження є закони діалектики, які дають змогу об`єднати реальні прояви суспільної дійсності з їх чуттєвим сприйняттям на рівні осмисленого розуміння закономірностей у проявах різноманітних суспільних і природних явищ. При проведенні дослідження використовувались методи: спостереження і співставлення, теоретичного узагальнення, групування, порівняння; для наочності відображення результатів дослідження використано табличний метод. Результати роботи полягають у практичних рекомендаціях щодо особливостей застосування специфічних методів статистико-економічного оцінювання результатів, тенденцій діяльності та перспектив розвитку підприємств готельно-ресторанного бізнесу для підвищення ступеню достовірності та обґрунтованості наукових досліджень. Сферою застосування результатів дослідження є використання запропонованих рекомендацій в науково-практичних дослідженнях діяльності підприємств готельно-ресторанного бізнесу і при розробці та формуванні теоретико-практичних підходів до їх оцінювання. Висновки дослідження полягають у систематизації статистично-економічних методів оцінювання результатів діяльності підприємств готельно-ресторанного бізнесу з врахуванням особливостей їх функціонування.
Study of features of application of statistical and economic methods of evaluation of the state and prospects of development of Ukraine enterprises hotel restaurant business
Keywords: статистичноо-економічні методи; оцінювання; готельно-ресторанний бізнес; специфічні методи оцінки; стандартні методи статистично-економічного аналізу; statistical and economic methods; evaluation; specific estimation methods; standard methods of statistical and economic analysis; hotel and restaurant business; 311.42:338.1:640.41