Підвищення ефективності діяльності підприємства на засадах управління розвитком - Єрміліна, Христина Едуардівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Об’єкт дослідження – процеси управління ефективністю діяльності підприємства. Мета роботи – розвиток науково-теоретичних основ, а також розробка практичних рекомендацій щодо підвищення ефективності діяльності підприємства на засадах управління його розвитком . Метод дослідження – теоретичне узагальнення, методи аналізу та синтезу, комплексний та системний підхід, графічний метод, експертний метод попарних порівнянь. Сьогодні стан економіки України в умовах військових дій зумовлює питання забезпечення та підвищення рівня ефективності діяльності підприємств в контексті стратегічного розвитку. Зокрема, особливої уваги заслуговує розробка та впровадження заходів, спрямованих на покращення реалізації виробничих і управлінських процесів, оскільки ефективність функціонування підприємства значною мірою залежить від ефективності означених напрямків. Наукова новизна роботи полягає в розвитку теоретико-методичного підходу до підвищення ефективності діяльності підприємства на засадах управління його розвитком, що спирається на поетапну оцінку вибору товарної стратегій промислового підприємства відповідно до сучасних умов його функціонування. Результати роботи оприлюднено в Збірнику студентських наукових праць «Економічні перспективи», м. Харків, ХНАДУ, 2022 р.
Keywords: ефективність; розвиток; підприємство; управління; забезпечення; оцінка; стратегія