Матерiалознавчi та конструктивно-технологiчнi особливостi забезпечення мiцностi зчеплення герметизуючих матерiалiв з поверхнею асфальтобетонного покриття в зонi трiщини - Жданюк, В. К.; Воловик, О. О.; Бiжан, О. П.; Циркунова, К. В.; Гнатенко, Р. Г.; Жданюк, В. К.; Воловик, А. А.; Бижан, О. П.; Циркунова, Е. В.; Гнатенко, Р. Г.; Zhdnyuk, V.; Volovyk, O.; et al. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2019)
Наголошується, що однією з основних фундаментальних характеристик бітумо-полімерних герметизуючих матеріалів гарячого застосування є міцність зчеплення з поверхнею стінок тріщини в асфальтобетонному шарі покриття дорожнього одягу. За результатами експериментальних досліджень встановлено, що зі збільшенням концентрації гумової крихти як наповнювача у складі герметика відбувається зменшення значень міцності зчеплення бітумо-полімерного герметизуючого матеріалу з поверхнею асфальтобетону.
Материаловедческие и конструктивно-технологические особенности обеспечения прочности сцепления герметизирующих мате-риалов с поверхностью асфальтобетонного покрытия в зоне трещины
Material engineering, structural and technological peculiarities of provision of adhesion strength of sealing materials to asphalt pavement surface at crack zones
Keywords: асфальтобетонне покриття; тріщина; герметизуючий матеріал; наповнювач; міцність зчеплення; температура; конструктивне рішення; асфальтобетонное покрытие; трещина; герметизирующий материал; наполнитель; прочность сцепления; температура; конструктивное решение; asphalt concrete pavement; crack; sealing material; filler; strength of adhesion; temperature; structural solution; crumb rubber; 625.8; 10.30977/BUL.2219-5548.2019.85.0.66