Грейдер з відвалом змінної форми - Єфремов, Олександр Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – причіпний грейдер з відвалом зміної форми. Мета роботи – оцінка плануючої здатності причіпного грейдера шляхом знаходження коефіцієнтів згладжування у поздовжній та поперечній площинах. Метод дослідження – побудова математичної моделі мікропрофілю, математичний опис роботи причіпного грейдера, використання комп’ютерних математичних програм для моделювання ґрунту та його подальшого зрізання причіпним грейдером.
Keywords: грейдер причіпний; відвал зміної форми; плануюча здатність; mathcad; моделювання; мікрорельєф