Підвищення рівня управління економічною безпекою підприємства в умовах ризиків та загроз - Волвенко, Владислав Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета кваліфікаційної роботи полягає в аналізі методики щодо оцінювання рівня економічної безпеки підприємства, з подальшим її практичним використанням на ТОВ "АВТОШТОРМ" та визначення ефективності з прийняття управлінських дій на підприємстві. Обєкт дослідження: управління економічною безпекою підприємства. Предмет дослідження: теоретичні і методичні підходи щодо підвищення рівня управління економічною безпекою підприємства в умовах ризиків та загроз. Наукова новизна результатів досліджень полягає в наступному: поняття "економічна безпека підприємства" відрізняється від базових підходів, таких як захисний та вузькофункціональний, оскільки воно розглядається як ступінь захищеності підприємства, яка виникає в результаті забезпечення захисту його функціональних компонентів економічної безпеки від загроз зовнішнього та внутрішнього середовища; класифікація функціональних складових економічної безпеки підприємства може бути розширена шляхом введення корпоративної безпеки, що охарактеризована ступенем захищеності акціонерного капіталу від недружнього злиття або поглинання, заснованого на розподілі пакетів акцій між мажоритарними та міноритарними акціонерами; організаційний супровід управління економічною безпекою підприємства передбачає обґрунтування способів інтеграції підрозділу з управління економічною безпекою до організаційної структури підприємства.
Keywords: економічна безпека; управлінські рішення; фінансово-економічна діяльність; ефективність управлінських дій