Удосконалення кабельного транспортера модульного типу - Бабкін, Георгій Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У роботі розглянуто питання, які пов’язані із визначенням та проектуванням модернізованої конструкції транспортера кабелю. Встановлено, що для реалізації такої схеми роботи необхідно використовувати транспортер як причеп до трактора, або будь-якої іншої тягової машини, не спеціалізованої для укладання кабелю. Таким чином, при необхідності тягова машина може використовуватись для різних цілей, а не тільки для прокладання кабелю, що підвищує ефективність використання машини у порівнянні зі спеціалізованими машинами, призначеними тільки для виконання однієї операції. Відмінністю даного проекту є створення універсального кабельного транспортера для укладання кабелю, який може агрегатуватися з різними машинами, призначеними для риття траншей, а також може використовуватись і для безтраншейної схеми укладання кабелю. Крім того, запропонована конструкція транспортера дозволяє укладати кабель в попередньо прориту траншею.
Keywords: транспортер; кабелеукладальник; безтраншейна схема; ефективність використання