Шляхи вдосконалення автомобільного шасі засобу аеродромно-технічного забезпечення польотів встановленням гібридного силового агрегата - Рогозін, Ігор; Новічонок, Сергій; Нечаус, Андрій; Ісаєв, Антон; Rohozin, Ihor; Novichonok, Serhii; Nechaus, Andrii; Isaiev, Anton (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У статті запропоновані шляхи вдосконалення автомобільного шасі засобу аеродромно-технічного забезпечення польотів встановленням гібридного силового агрегата. Проведено аналіз існуючих конструкцій військових автомобілів з гібридним силовим агрегатом, а також здійснено теоретичне обґрунтування варіанта модернізації автомобільного шасі засобу аеродромно-технічного забезпечення польотів встановленням гібридного силового агрегату за умовою забезпечення електричною енергією роботи власного спеціального обладнання та обладнання аеродрому. Використання наданого варіанта автомобільного шасі засобу аеродромно-технічного забезпечення польотів з гібридним силовим агрегатом надає можливість у подальшому розробити комплекти для модернізації будь-яких автомобілів до рівня PHEV під час проведення капітального або середнього ремонту.
Ways to improve the chassis of an airfield flight support vehicle by installing a hybrid power unit
Keywords: автомобільне шасі; гібридний силовий агрегат; джерело електроенергії; електромотор-генератор; засіб аеродромно-технічного забезпечення польотів; накопичувач електроенергії; automobile chassis; hybrid power unit; power source; electromotor-generator; airfield flight support vehicle; energy storage unit; 629.369:62-83; 10.30977/VEIT.2025.27.0.8