Побудова моделей поведiнки студентiв на основi матриць нечiтких вiдносин з урахуванням їх мотивацiй до пiдвищення успiшностi - Шевченко, В. О.; Кудiн, А. I.; Шевченко, В. А.; Кудин, А. И.; Shevchenko, V.; Kudin, A. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2019)
Актуальна проблема покращення успішності студентів вирішується різними методами та прийомами, зокрема й математичним моделюванням. Авторами статті були застосовані різні методи: кластерного аналізу, нечітких множин, продукційного моделювання. За результатами проведених експериментів були визначені п’ять моделей поведінки студентів під час складання заліків або іспитів. Отримані результати можуть бути використані для автоматизації формування індивідуальних методик навчання.
Построение моделей поведения студентов на основе матриц нечетких отношений с учетом их мотиваций к повышению успеваемости
Construction of models of students’ behavior based on matrixes of fuzzy relations considering their motivations to improve success in learning
Keywords: успішність; кластерний аналіз; нечіткі множини; типологічні групи; продукційні моделі; невизначеність; формалізація; перерозподіл; успеваемость; кластерный анализ; нечеткие множества; типологические группы; продукционные модели; неопределенность; формализация; перераспределение; academic performance; cluster analysis method; fuzzy sets; topological groups; production models; uncertainty; academic performance; redistribution; formalization; 519.816; 10.30977/BUL.2219-5548.2019.85.0.7