Удосконалення організації дорожнього руху на просп. Ювілейному м. Харків - Орлова, Аліна Анатоліївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – дорожній рух на міській вулично-дорожній мережі. Предмет дослідження – стан організації дорожнього руху на проспекті Ювілейному м. Харків. Мета роботи – підвищення ефективності організації та безпеки дорожнього руху на просп. Ювілейному м. Харків. Метод дослідження – аналітичний, натурні спостереження транспортних і пішохідних потоків. Отримані результати – зроблено аналіз ефективності функціонування транспортної мережі по просп. Ювілейному, який показав, що існуюча мережа працює досить ефективно і не потребує реконструкції. Розроблено локальні заходи, що підвищують рівень безпеки руху та зменшують затримки транспортних засобів. Рекомендації з впровадження – результати роботи можуть бути використані для прийняття практичних рішень у сфері організації дорожнього руху та розвитку транспортної інфраструктури міста.
Keywords: організація дорожнього руху; безпека дорожнього руху; дорожньо-транспортна пригода; ефективність дорожнього руху; вулично-дорожня мережа