Платформа з мультиплікатором, що перетворює кінетичну енергію від натискання в електричну - Гнатов, Андрій Вікторович; Аргун, Щасяна Валіковна; Дзюбенко, Олександр Андрійович; Гнатова, Ганна Андріївна; Богдан, Дмитро Іванович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Електромеханічний пристрій перетворення кінетичної енергії в електричну має корпус з натискною кришкою, в якому співвісно розміщені ротор і статор електрогенератора, при цьому ротор виконано з неодимовими магнітами, ротор обертається відносно своєї осі під дією рейки приводу електрогенератора через циліндричний мультиплікатор, що підвищує кутову швидкість обертання, однакові кінці обмоток статора з'єднані між собою та виходять до електричного випрямляча, який випрямляє змінний струм та заряджає ємнісний нагромаджувач - іоністор, який через діод заряджає акумуляторну батарею, що через вимикач підключається до навантаження. При цьому циліндричний мультиплікатор складається з прямозубих зубчатих коліс, що збільшують коефіцієнт передачі енергії від натискної кришки до двох електрогенераторів.