Розробка математичної моделі визначення потоку насичення смуги прямого напрямку руху на ізольованому регульованому перехресті - Нямдаваа, Бат-Ерден (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Виявлено, що більшість властивостей пов'язані з потоком насичення, що залежить від інтервалів між автомобілями та дорожніх умов. Це дозволило розробити модель оцінки потоку на смугах прямого руху до перехрестя. Результати показали різницю у параметрах на рівні від 3 % до 21 %, що впливає на ефективність транспортних систем. Оптимальні фази регулювання та циклу пов'язані з рухомим потоком і підвищують управління транспортною інфраструктурою.
Keywords: інтенсивність; потік насичення; регульоване перехрестя; склад транспортного потоку; ширина суги руху