Дослідження зарядних станцій на основі відновлюваних джерел енергії для електричних транспортних засобів - Журавльов, Іван Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження – процеси перетворення енергії від відновлюваних джерел енергії і її використання на зарядних станціях електромобілів. Мета дослідження – підвищення екологічної чистоти за рахунок використання зарядних станцій на основі відновлюваних джерел енергії для електричних транспортних засобів. Метод дослідження – методи наукового аналізу та синтезу, фізичні залежності процесів перетворення електричної енергії, математичне моделювання процесів та систем. Предмет дослідження – параметри зарядних станцій на основі відновлюваних джерел енергії для електромобілів Дипломна робота присвячена актуальній тематиці, що дозволяє провести аналіз систем накопичувачів енергії різних типів, провести дослідження відновлювальних джерел енергії, провести дослідження зарядних станцій на основі відновлюваних джерел енергії для електричних транспортних засобів, навести математичну модель процесу зарядження акумуляторних батареї на зарядних станціях електромобілів з використанням вітроелектричних установок та Проведений аналіз питань охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях. Проведений розрахунок конкурентоспроможності та оцінка економічної ефективності виконаних рішень. За результатами дослідження сформульовані висновки.
Keywords: електричні транспортні засоби; система накопичення енергії; тяговий акумулятор; відновлювальні джерела енергії; автономна зарядна станція