Дослідження температурного режиму течії робочої рідини у гідроприводі екскаваторів - Мелюх, Вадим Володимирович (My University, 2025)
В кваліфікаційній роботі магістра вирішується актуальна проблема підвищення ефективності експлуатації екскаватора шляхом розробки системи терморегулювання робочої рідини. В результаті проектування розроблена система регулювання темпера-тури робочої рідини, яка, в порівнянні з існуючими, має наступні переваги: - прискорений прогрів робочої рідини і вихід її на раціональний температурний режим за рахунок використання тепла відпрацьованих газів двигуна внутрішнього згорання в сполученні зі зменшенням на період прогріву об’єму робочої рідини, що циркулює в гідро баці; - підсилене охолодження робочої рідини і забезпечення раціонального температурного режиму цієї рідини за рахунок створення потоку охолоджуючого повітря під днищем баку теж за допомогою використання енергії відпрацьованих газів двигуна внутрішнього згорання; - можливість регулювання процесом нагріву і охолодження робочої рідини за допомогою системи терморегуляції. Розглянуті питання охорони праці, визначення економічної ефективності.
Keywords: будівельна машина; екскаватор; гідропривод; температура робочої рідини; гідробак