Розроблення метрологічних вимог до вимірювальних перетворювачів електронного індикатора підривних пристроїв - Бесараб, Олександр Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В дипломній роботі розроблені метрологічні вимоги до електронного блоку визначення встановлення підривного пристрою в автомобіль. Проведений аналіз існуючих методів, що дозволяють визначити присутність підривних пристроїв. Обґрунтовано використання безконтактного модулю визначення коливань, що заснований на роботі датчику прискорень. Розроблено систему визначення коливань, що складається з датчика, робота якого заснована на ефекті прискорення, блоку нормування сигналу з датчика та мікроконтролерної системи аналізу інформації. Розроблено електричну принципову схему запропонованого пристрою, виконані необхідні розрахунки. Змодельована друкована плата аналого-цифрового перетворювача зі схемами узгодження. Результати дипломної роботи можуть бути використані як у навчальному процесі, так і у виробничій діяльності.
Keywords: метрологічні вимоги; підривні пристрої; електрообладнання автомобілів; датчик прискорень; аналого-цифровий перетворювач