Дослідження методів процедурної генерації лабіринтів для імітації дорожньої інфраструктури - Героімов, Максим Едуардович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – алгоритми процедурної генерації лабіринтів. Предмет дослідження – алгоритми процедурної генерації лабіринтів та їх ефективність у контексті візуалізації дорожнього руху, реалізованих за допомогою Three.js. Мета роботи – дослідження є аналіз ефективності різних алгоритмів процедурної генерації лабіринтів для візуалізації дорожнього руху на базі Three.js. Для досягнення поставленої мети необхідно вирішити такі завдання: 1) провести огляд існуючих методів процедурної генерації лабіринтів; 2) класифікувати алгоритми генерації лабіринтів за їхніми властивостями та вибрати 4-5 алгоритмів для подальшого аналізу; 3) описати вибрані алгоритми та представити їх принципи роботи; 4) реалізувати вибрані алгоритми на базі Three.js та інтегрувати з мультиплеєрними функціями; 5) визначити критерії оцінки ефективності алгоритмів; 6) провести експериментальне дослідження ефективності алгоритмів, використовуючи визначені метрики; 7) провести аналіз отриманих результатів та зробити висновки щодо ефективності алгоритмів.
Keywords: процедурна генерація; лабіринти; ефективність; алгоритми генерації; дорожній рух; three.js; javascript; webgl