Модернізація мостового крана вантажопідйомністю 33т - Долбієв, Владислав Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єктом проектування є мостовий кран. Мета роботи – вдосконалення металоконструкції мостового крану. Металоконструкція даного типу кранів складається з 2-х головних і двох кінцевих балок, що утворять жорстку раму, що дозволяє використати вантажний візок опорного типу. Крім гака може використовуватися також і навісне устаткування (магніти й грейфери), що значно розширює область застосування двобалкових мостових кранів. Мостові спеціальні крани із грейфером і магнітом знайшли широке застосування в металургійному виробництві, де зарекомендували себе із кращої сторони. Відмінністю роботи є проектування машини із зміненими технологічними характеристиками, що сприяє підвищенню продуктивності.
Keywords: лебідка; мостовий кран; підйомне устаткування; грейфер