Проектування обладнання для перевантаження довгомірних виробів на базі автонавантажувача 4045М - Пічунов, Микола Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У дипломному проекті запропоновано обладнати автонавантажувач новим навісним пристроєм, який дозволяє проводити операції розвантаження-навантаження довгомірів із критих вагонів з мінімальним використанням допоміжного персоналу. В проекті виконано необхідні розрахунки на міцність елементів навісного обладнання, наведена технологія перевантаження довгомірів з критих вагонів, проведені необхідні техніко-економічні розрахунки та розглянуто питання охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях.
Keywords: автонавантажувач; навісне обладнання; стійкість; довгомір; віброізоляція робочого місця