Удосконалення механічного пресу з метою стабілізації тиску під час виготовлення виробів зі цементно-піщаної суміші - Саєнко, Л. В.; Блажко, В. В.; Saenko, Leonid; Blazhko, Volodymyr (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
у статті розглянуто адаптацію конструкції коліно-важільного пресового механізму преса СМС-294 для стабілізації тиску за напівсухого пресування цементних сумішей. Запропоновано пневматичні та пневмогідравлічні стабілізатори зусилля, що підвищують однорідність, міцність і довговічність виробів зі шлакоцементу
Improvement of a Mechanical Press for Pressure Stabilization During the Production of Cement-Sand-Based Products
Keywords: напівсухе пресування; цементно-піщана суміш; коліно-важільний прес; пресове зусилля; пресовий механізм; формування цегли; semi-dry pressing; cement-sand mixture; knee-lever press; pressing force; pressing mechan-ism; brick forming.; 666.9 431; 10.30977/BUL.2219-5548.2025.110.0.33