Розробка методики перевірки каналу вимірювання швидкості роликового стенду пересувної станції діагностування (ПДС-Л) - Мамрут, Ігор; Горбік, Юрій; Marmut, Ihor; Gorbik, Yuriy (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У статті розглянуто питання метрологічної перевірки вимірювальної системи інерційного роликового стенда. Одним із основних параметрів є значення поточної швидкості у контакті колеса автомобіля з роликами стенда. Розроблена методика перевірки каналу вимірювання швидкості з використанням фотоелектричного датчика вихідних імпульсів. Ця методика стосується перевірці всіх складових каналу трансляції вихідного сигналу. Розроблена методика перевірки базується на принципах інженерних знань в галузі метрології та засобів вимірювальної техніки. Застосування запропонованої методики перевірки вимірювальної системи дозволяє забезпечити об'єктивність оцінки вимірюваних параметрів та необхідну точність вимірів. Запропонована методика може використовуватися при проведенні метрологічної атестації роликового стенда.
Development of a method for checking the speed measurement channel of the roller stand of a mobile diagnostic station (MDS-C)
Keywords: роликовий стенд; вимірювальна система; діагностичний параметр; швидкість; метрологічний контроль; похибки вимірювання; roller stand; measuring system; diagnostic parameter; speed; metrological control; measurement errors; 629.113.004; 10.30977/VEIT.2025.27.0.2