Дослідження силової установки з блоком іоністорів для електричного автотранспорту - Нікітін, Костянтин Вʼячеславович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета роботи – покращення енергетичних показників силової установки електричного транспорту за рахунок впровадження до її складу блоку іоністорів. Об’єкт дослідження – робота силової установки з блоком іоністорів для електричного автотранспорту. Предмет дослідження – силова установка з блоком іоністорів для електротранспорту. Проаналізувано стан розвитку електромобілебудування в Україні. Досліджено особливості силових установок з блоком іоністорів, їх переваги та недоліки. Проведено розрахунок енергетичних показників електробуса з використанням блоку іоністорів. Запропоновано рекомендації щодо вдосконалення конструктивних рішень з метою підвищення ефективності систем енергозабезпечення електробусів.
Keywords: електричний транспорт; силова установка; енергетична система електромобіля; іоністори; суперконденсатори; акумуляторна батарея; керування енергією